Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seoweb/domains/caraccident.co.il/public_html/lib/factory.php on line 219
מתי הילד יכול לחצות כביש לבד?
נפגעת בתאונת דרכים?
מגיע לך פיצויי כספי!
בדוק את גובה הפיצויי שמגיע לך:
לחצו לשליחה

חציית כביש בטוחה לילדים

כל הורה מוצא את עצמו ניצב מול הדילמה הרת הגורל: "מתי עליי להרשות לילד שלי לחצות לבד את הכביש?" כל אחד מפחד ומודע לסכנות האורבות לילד בעת חציית הכביש, אשר עלולות להגרם הן באשמתו והן באשמת הנהג.

אומרים שיש תאונות דרכים שלא ניתן למנוע, אבל את הרוב המוחלט שלהן ניתן למנוע על ידי ציות לחוקי התנועה ולהנחיות לחצייה נכונה של הכביש. ככל שגילו של הילד קטן יותר - כך גם מידת הזהירות הנדרשת.

אז באיזה גיל נרשה לילד לחצות לבד?

בשנת 2006 יצאה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים בקמפיין הסברה בו הטענה המרכזית היא: ילד עד גיל 9 לא חוצה לבד.

בסקר שנערך בשנת 2008 בקרב כ- 650 הורים, נמצא כי רבע מההורים חושבים שניתן להרשות לילד בגילאים 5-9 לחצות לבד את הכביש.

לעומתם, רק 75% מבינים את חשיבות שמירה על בטחון הילד וסבורים, בדומה למסע ההסברה, כי הגיל המינימלי לחציית כביש הוא גיל 9.

לקריאה נוספת: עמותת אור ירוק לשינוי תרבות הנהיגה בישראל

מתן דוגמא אישית

שני הדברים הראשונים שכל ילד לומד בשיעורי הבטיחות בדרכים בבית הספר הם לחצות רק במעבר חציה ובקו ישר, שהרי "אלכסון הוא אסון".

חשוב מאוד בתור הורה לא לתת לילד דוגמא אישית שלילית, וגם אנחנו, אפילו כשנמהר או לא נשים לב, לא נחצה את הכביש שלא במעבר חציה או באלכסון.

הילד מסתכל על כל דבר שאמא או אבא שלו עושים ונוטה גם לחקות אותם, מתוך אמונה שזה בסדר. ככלות הכל, "אם אבא עושה כך - אז גם לי מותר" והסברים שלאחר מעשה לא ישכנעו אותם שההתנהגות פסולה.

למידע נוסף: חינוך מונע ושיפור תרבות הנהיגה בישראל

מתי ואיפה הילד צריך לחצות את הכביש?

ילדים מוצאים את עצמם לרוב על מסלול קבוע, חוצים בדרך כלל את אותו הכביש, או את אותו מספר מצומצם של כבישים הסמוכים לביתם.

בין אם הם בדרכם לבית הספר ובחזרה, לחבר הגר בסמוך או למתנ"ס הקרוב, כדאי לתת להם הנחיה איך לעשות זאת.

רצוי לחצות עם הילד מספר פעמים את הכביש, תוך כדי מתן הנחיות לגבי רכבים שחוסמים את שדה הראיה, נקודות בעייתיות, ודגשים מיוחדים לאותו הכביש.

חשוב להסביר לילד, שאמנם הוא חוצא את אותו הכביש כל יום, אבל המכוניות שעוברות שם והנהגים שלהם, שונים בכל יום ורגע.

בדרך כלל בסמוך לבתי הספר ניצבים תלמידי כיתות ו' על מדיהם הזוהרים ועומדים על המשמר במעברי החציה בתור משמרות הזה"ב (ראשי תיבות של זהירות בדרכים).

במצב כזה חשוב להסביר לילד שאמנם יש ילדים "גדולים" שאומרים להם מתי לחצות ומתי לא לחצות, אך עדיין, האחריות חלה עליהם בסופו של דבר.

הסברה לילדים

בתי הספר מלאים בשיעורי בטיחות בדרכים, הרדיו והטלויזיה משדרים ללא הרף הפצרות לילדים ולהורים בחסות משרד התחבורה, אך חובת ההסברה והחינוך מוטלת על ההורים בלבד.

בסופו של דבר הילד חוזר הביתה ושומע מה יש לאמא להגיד, ומה דעתו של אבא. אם נדע להסביר לילדינו בצורה נכונה על הסכנות הטמונות בחציית כבישים, נוכל למנוע תאונות מיותרות רבות.

חצייה בטוחה!

רוצים לדעת איך ניתן לשמור על בטיחות ילדיכם בנסיעה? לחצו כאן למידע על חגורות בטיחות