Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seoweb/domains/caraccident.co.il/public_html/lib/factory.php on line 219
נהיגה בשכרות ונהיגה תחת השפעת אלכוהול - גורם לתאונות דרכים
נפגעת בתאונת דרכים?
מגיע לך פיצויי כספי!
בדוק את גובה הפיצויי שמגיע לך:
לחצו לשליחה

נהיגה בשכרות כגורם לתאונות דרכים - מה עושים?

אם שותים לא נוהגים היא הסיסמא החותמת את הקמפיין המפורסם של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ואין בה כדי להשאיר מקום לפרשנויות או לעיגול פינות לגבי נהיגה בשכרות.

שיכור, רד מהכביש! נהיגה תחת השפעת אלכוהול הורגת!

פן אחד של האלכוהול מוכר כזה ש"ישמח לבב אנוש", פן אחר שלו הוא היפוכו הגמור: מסכן חיים.

אדם המצוי תחת השפעת אלכוהול מוגדר כמי שנתון במצב של שכרות. דרגת השכרות עולה בהתאם לכמות האלכוהול שנצרכה, והתופעות הנלוות לה אינן אחידות ולפיכך אינן צפויות.

תאונות דרכים רבות מתרחשות בשל גורמים שאין לנו שליטה עליהם התלויים בתקינות הכביש, הרכב, ובאירועי-הדרך. ואולם, ליקוי ביכולת שיפוטו של  הנהג בעקבות שתיית אלכוהול מקורה אך ורק בנהג עצמו.

אלכוהול משבש את כושר השיפוט של הנוהג ברכב עד כדי לקיחת סיכונים מיותרים, מטשטש את הראייה (או גורם לראיה כפולה) וכן להצרות של שדה הראייה. בנוסף, מתארך בהרבה זמן התגובה של הנהג המצוי תחת השפעת אלכוהול, גורם לתחושת נמנום עד כדי הירדמות.

לקריאה נוספת: נהיגה תחת השפעת סמים

סימן שאתה שיכור ואסור לך לנהוג!

על אדם ששתה פועלים פרמטרים שונים, האחראיים על מידת השפעתו של האלכוהול. אחד הגורמים המשפיעים נעוץ באנזימים לפירוק האלכוהול, והקשר שלו למשקל הגוף:

המינון של האנזים האמור מצוי במידה פחותה בגופן של נשים, שמבנה גופן קטן משל גברים, וכן בגופם של צעירים, שמשקלם נמוך בדרך כלל מזה של אנשים מבוגרים.

כמו-כן, מידת הפרשתו של האנזים והאפקטיביות שלו מקורה בתורשה, כך שיהיה מי שכמות קטנה מאוד של אלכוהול תשפיע עליו במהירות ובעוצמה גדולה ממי שהאנזים הפעיל בגופו מתפקד ביעילות גדולה יותר.

השפעתו של אלכוהול גדולה יותר על מי שצורך אותו על קיבה ריקה, ושילוב של אלכוהול עם עייפות הוא מתכון להשפעה חזקה במיוחד.

כידוע, נהיגה מצריכה מיומנויות יחודיות, סנכרון בין מספר חושים, וכמובן- ריכוז. כל אלו נפגעים תחת השפעה של אלכוהול, הגורם לתגובות שקולות פחות ואיטיות יותר, ולפיכך, אדם הנוהג כשהוא בהשפעת אלכוהול מהווה סכנה לעצמו ולסביבתו. בישראל מוגדרת נהיגה בשכרות כמצב בו ריכוז האלכוהול בדם הוא מעל 0.05%.

קיראו: כיצד פועלת שיטת הניקוד החדשה?

בדיקת שכרות

כיוון שאין אפשרות לקבוע  באופן אוביקטיבי מהי ההשפעה של שתיית האלכוהול על אדם מסוים, נקבעו מדדים קבועים, שחריגה מהם בשעת נהיגה משמעה: עבירת תנועה חמורה.

אחת האפשרויות לבדיקת שכרות מכונה "בדיקות מאפיינים", כלומר: כיצד מבצע הנהג פעולות הדורשות שליטה קוגניטיבית בפעולות פשוטות, כגון: הליכה על קו ישר, נגיעה עם האצבע באף, ועוד. 

בדיקה מסוג זה מקובלת בעולם והיא מתבצעת גם בישראל כאשר חושדים השוטרים כי נהג נמצא תחת השפעת אלכוהול.

היתרון בשיטה זו הוא שאין צורך במכשירי מדידה, אך החיסרון הוא חוסר דיוק. בדיקה אוביקטיבית ומקובלת ביותר היא בדיקת הנשיפה.

בבדיקה זו נושף אדם לתוך מכשיר המודד את ריכוז האלכוהול באוויר הנשוף. שיטה זו מחייבת בדיקה כפולה של ריכוז האלכוהול בדוגמת האוויר של הנבדק, כשמקדם השונות של תוצאות הבדיקה לא יעלה על 10% ל- 100. בדיקת נשיפה לגילוי אלכוהול מתבצעת באמצעות מכשיר ינשוף.

למידע נוסף: אגף התנועה במשטרת ישראל - אכיפת חוקי תנועה

זיכרו: נהיגה בשכרות היא טיפשות ולא חוכמה!

לקריאה נוספת: נשלל רישיונך? מי מוסמך לשלול אותו וכיצד תקבל אותו חזרה