Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seoweb/domains/caraccident.co.il/public_html/lib/factory.php on line 219
תאונה ברכב חונה - מזכה בפיצויים?
נפגעת בתאונת דרכים?
מגיע לך פיצויי כספי!
בדוק את גובה הפיצויי שמגיע לך:
לחצו לשליחה

האם תאונה שהתרחשה בחניה תזכה בפיצוי לפי חוק?

בחלק לא מבוטל מהמקרים בהם מתרחשות תאונות דרכים מתעוררת השאלה האם האדם אשר נפגע עקב התאונה עשה שימוש ברכב לצרכי תעבורה כהגדרת תאונות דרכים בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים או שמא הרכב היווה רק 'זירה' לאירוע התאונה?

בנסיבות מעין אלה מומלץ לפנות אל עורך דין תאונות דרכים, אשר יבחן את עובדות המקרה וימליץ לגבי המשך התנהלות משפטית.

פסק הדין שניתן בבית משפט השלום בעכו בעניין עידה שלומוביץ אסתר נגד איילון חברה לביטוח בע"מ, מחול סימון והדר חברה לביטוח בע"מ עסק בתביעה שהגישה התובעת כנגד מבטחת שלה, נהג ברכב שפגע בה וחברת הביטוח שלו לפיצוי עקב פגיעה בתאונת דרכים ובגין נזקי גוף שנגרמו לה.

לחץ כאן לקריאה בנושא ביטוח רכב חובה לאחר תאונת דרכים


נסיבות המקרה ופסיקת בית המשפט

ביום 04.10.98 ישבה שלומוביץ, ילידת 1945, במכוניתה שחנתה מותנעת במגרש החניה ודיברה עם אדם אשר התעניין במודעה שתלתה, כאשר לפתע הגיחה משאית ופגעה במכוניתה מאחור.

חברת הביטוח איילון טענה, כי התאונה התרחשה טרם התנעת הרכב וחברת הביטוח הדר טענה מנגד, כי התאונה אירעה לאחר נסיעה לאחור.

בית המשפט קיבל את גירסת התובעת, לפיה נכנסה לרכב במטרה לנסוע, התניעה אותו כאשר הגיע פלוני והחל לדבר עמה על המודעה, כאשר לאורך השיחה היה הרכב מותנע, בסיום השיחה שילבה להילוך אחורי אך עוד בטרם החלה בנסיעה פגעה בה המשאית והיא נחבלה בידה.

זאת למרות שחברת הביטוח איילון הגישה לבית המשפט תמליל שיחה של התובעת עם חוקר, בו משתמע לכאורה כי לא התניעה את הרכב, אין זה משנה לתובעת מי ישלם לה את הפיצוי וכי דווקא מבחינת נזקי פח שנגרמו לרכב היה לתובעת אינטרס לטעון כי התניעה את הרכב.

קיראו: תביעות פיצויים עקב תאונות דרכים

חברת הביטוח איילון טענה עוד, כי לפי חוזר של אבנר  - איגוד לביטוח נפגעי רכב בע"מ, המאגד את חברות הביטוח ומסדיר בין השאר את היחסים בינן לבין עצמן, במקרה של התנגשות ברכב חונה יפצה הביטוח של בעל הרכב הפוגע.

חברת הביטוח הדר טענה בתגובה, כי החוזה אינו מחייב אותה וכי התקבלו בעבר פסקי דין אשר סותרים החלטה זו ואילו בית המשפט קבע בעניין החוזר, כי אינו מהווה מסמך משפטי מחייב והוא טעון קבלת הסכמה של הצדדים.

בית המשפט נדרש להכריע במחלוקת שבין חברות הביטוח.

איילון טענה, כי אין נפקא מינה אם התובעת הספיקה להתניע את הרכב אם לאו וכי אין לראות בה כמי שהשתמשה ברכב שכן הרכב היה "זירת אירוע" בלבד.

נוכח האמור טענה החברה, כי יש לראות באירוע פגיעה בהולך רגל על ידי משאית וכי לא מדובר בעצירה במהלך נסיעה אלא בחניה כדין.

הדר טענה בתגובה, כי מדובר דווקא בנסיעה מאחר וכוונת התובעת היתה להתחיל בנסיעה.

בית המשפט קבע, כי הוא מעדיף את הגישה לפיה המבטחת של הרכב תפצה את התובעת.

במקרים רבים שהובאו לדוגמא פסק בית המשפט, כי פעולה דוגמת עצירת הרכב לדיבור בטלפון הנייד, עצירת הרכב מול אשנב של הזמנת אוכל דרך הרכב וכדומה מהוות פעולות המתבצעות אגב נהיגה ואינן מפסיקות את השימוש ברכב, ולפיכך באות בגדרי הסיכון התעבורתי.

נוכח האמור קבע בית המשפט, כי יש לראות את התובעת כמי שהשתמשה ברכב לצרכי תעבורה ולכן על איילון, המבטחת של הרכב בו ישבה התובעת, לפצות את התובעת.

לעניין הנזק נקבע, כי מאחר ולמחרת האירוע פנתה התובעת לבית החולים, שם נחבשה ידה והיא נזקקה למספר טיפולים נוספים ולעזרה בעבודות הבית, יעמוד הפיצוי על סכום של 6,500 ש"ח בצירוף שכר טרחה והוצאות משפט לתובעת ולחברת הביטוח הדר.

לחץ כאן לקריאה בנושא חישוב הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים

במידה ונפגעת עקב תאונת דרכים מומלץ לפנות בהקדם האפשרי אל עורך דין מנוסה בתחום לצורך קבלת יעוץ משפטי באשר לאפשרויות הפעולה העומדות בפניך.

בכל מקרה של תאונת דרכים רצוי להיות מודעים לכך שחברת הביטוח עשויה להפעיל את שירותיו של חוקר פרטי, אשר ינסה לקבל פרטים אודות התאונה מהנפגע ומאנשים קרובים לו ולהימנע משיחות עם אנשים לא מוכרים לגבי התאונה ונסיבות התרחשותה.

המאמר נכתב על ידי עורך דין עופר סולר, אשר עוסק בייצוג נפגעי תאונות דרכים.