זכויות הולכי רגל, נפגעי תאונות דרכים
בתאונות דרכים קטלניות רבות בישראל, נפגעים דווקא הולכי רגל. מטבע הדברים, הולכי הרגל חשופים יותר מנוסעים או נהגי רכבים, לכן הפגיעות בהם קטלניות יותר.
כאשר מתרחשת פגיעה בהולכי רגל בתאונת דרכים, לרוב נפגע הולך הרגל מהפגוש הקדמי של הרכב. חומרת הנזק לגופו של הנפגע תלויה במידה רבה במהירות בה נסע הרכב הפוגע ובגובה של הנפגע.
הפגיעה עצמה עלולה להתרחש כתוצאה מההתנגשות עצמה של כלי הרכב באיבריו של הנפגע, או כתוצאה מהדף ההתנגשות, הגורם לגופו של הנפגע להתרומם באוויר ולעיתים ליפול על הארץ מגובה רב.
ישנם גם מקרים של דריסת הולך הרגל - במקרים אלו יש סכנה לדחיסת איברים (התנגשות בין איבריו הפנימיים של הנפגע, לבין שלד עצמותיו).
זכויותיהם של הולכי רגל נפגעי תאונות דרכים
כל רכב מנועי במדינת ישראל מחוייב להחזיק בפוליסת ביטוח חובה, שנועדה לכסות נזקי גוף העלולים להיגרם לנהג, לנוסעים ברכב ו/או להולכי רגל.
הזכאות לפיצוי כספי מחברת הביטוח אינה תלויה בשאלה – מי אשם בתאונה. כמו כן, סכום הפיצוי אינו כפוף לנסיבות בהן התרחשה תאונת הדרכים אלא רק לחומרת הנזק שנגרם.
לקריאה נוספת: נפגעת בתאונה - את מי תובעים?
ולדוגמא: גם במקרה בו אדם התפרץ לכביש בשל חוסר תשומת לב ונפגע מרכב נוסע, יהיה האדם זכאי לפיצוי כספי, בהתאם לחומרת הנזקים שיגרמו לו.
טיפים שימושיים להולכי רגל שנפגעו עקב תאונת דרכים
ראשית, אם מצבכם הגופני מאפשר זאת, רשמו את כל פרטי הרכב הפוגע: זהות הנהג (שם מלא ומספר ת.ז), המספר על לוחית הרישוי של הרכב (הפרט החשוב ביותר), מספר פוליסת ביטוח החובה ופרטי החברה המבטחת.
במידה והיו עדים לתאונת הדרכים שעברתם, בקשו לרשום את פרטיהם, שמות, מספרי ת.ז. ופרטי התקשרות עימם.
כמו כן, חשוב לשים לב למספר דברים, בעת קבלת הטיפול הרפואי הראשוני:
הקפידו לציין בפני הגורם הרפואי שמטפל בכם כי הפגיעה נגרמה עקב תאונת דרכים. בדקו כי פרט זה אכן נרשם בתיק הרפואי (מומלץ לשמור העתק של התיק).
בזמן הבדיקה, ציינו בפני הרופא בצורה ברורה ככל האפשר את כל תחושותיכם הפיזיות, הנובעות מהפגיעה. וודאו כי כל תלונותיכם נבדקו ונרשמו גם בתיק הרפואי. לרישום זה חשיבות רבה, בכל הנוגע לטיעונים שתרצו להעלות בעתיד, במידה ותגישו תביעת פיצויים.
למידע נוסף: נפגעת בתאונת דרכים? בדוק כמה מגיע לך
שימרו את כל המסמכים והקבלות המעידים על הוצאות רפואיות שנגרמו לכם עקב פגיעתכם. חשוב להבין כי תביעות פיצויים של הולכי רגל, אשר נפגעו בתאונת דרכים, כוללות גם טענות בנוגע לנזקים ממוניים שנגרמו עקב התאונה בגין הוצאות רפואיות.
חשוב למנות הוצאות אלו בכתב התביעה ולדרוש עבורן פיצוי מתאים. בהגשת התביעה ובעריכת המסמכים הנדרשים יוכל לסייע לכם עורך דין המתמחה בתחום של תאונות דרכים.
לחצו כאן למידע על עורכי דין לתאונות דרכים
תשלום פיצויים תכוף לנפגעי תאונות דרכים
במקרים בהם נגרמים להולך הרגל נזקי גוף חמורים, המונעים ממנו להמשיך ולהתפרנס במהלך התקופה שבין מועד התאונה, לבין מועד קבלת פסק הדין והפיצוי, ניתן לבקש פיצוי תכוף. כלומר, חברת הביטוח תשלם לנפגע "מקדמה", על חשבון סכום הפיצוי המלא שייפסק לזכותו בעתיד.
נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
להלן נתונים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לפגיעה בהולכי רגל בתאונות דרכים בשנים 1990-2006: