עשית תאונה ברכב שכור או ליסינג?
תאונת דרכים אינה דבר נעים בכל מקרה. האירוע עצמו עלול להוציא מאיזון נפשי, לגרום לפגיעות גופניות או חלילה, לגרום למוות. מכונית, כידוע לכל, היא מכונה מסוכנת וחזקה אשר שימוש לא מושכל בה עלול לגרום נזק בלתי הפיך.
לכן, עצה ראשונה ומכרעת: סעו בזהירות בכל כלי רכב!
לאחר תאונת דרכים שנעשתה בין שני רכבים, יש פרוצדורה מסוימת שיש לפעול לפיה על מנת לסיים את האירוע על הצד הטוב ביותר ולהפעיל את חברות הביטוח.
פרוצדורה זו כוללת החלפת פרטים אישיים של הנהגים והחלפת פרטי חברות הביטוח. במקרה של נפגעים יש להמתין לשוטר שיסיים את האירוע אך בכל מקרה, לאחר החלפת הפרטים, חברות הביטוח נכנסות לפעולה, כל אחד לפי הכיסוי שלו ולפי תנאי הפוליסה.
תאונה עם רכב מליסינג או חברת השכרה
הבעיה הופכת מורכבת יותר כשאחד הרכבים או שניהם שכורים או מליסינג. מדוע בעצם? מפני שהבעלים החוקיים של הרכב הם לא הנהג המעורב בתאונה אלא חברת ההשכרה או חברת הליסינג.
כפועל יוצא מכך, גם פוליסת הביטוח נעשתה ונחתמה מול חברת ההשכרה ולא מול הנהג באופן ישיר. למעשה, הפרוצדורה אינה משתנה אלא מתחדדת.
למידע נוסף: נפגעת בתאונה - את מי תובעים?
על הנהגים להחליף פרטים אישיים ופרטי חברות ביטוח במלואם. יש להמתין במקרה הצורך להגעת שוטר, לצלם נזקים שנעשו לאוטו ולא לזוז אלא לאחר דיווח מלא לחברת הליסינג או לחברת הביטוח בדבר התאונה.
בכל מקרה, חשוב לציין בפני הנהג הגורם לתאונה או הנהג הפגוע כי מדובר בפוליסת ביטוח של אוטו מחברת השכרה או ליסינג. הסיבה לכך נעוצה בעובדה כי התנהלות מול חברת ביטוח המבטחת מכוניות שכורות שונה מאשר חברת ביטוח למכוניות פרטיות.
מי אשם בתאונה ומי משלם עבור הנזקים?
במקרה של תאונת דרכים עם אוטו מחברת ליסינג או השכרה, הנהג הוא האשם ונושא בנטל התשלום, במידה וצריך.
קיראו: מי אחראי במקרה של תאונת שרשרת?
יחד עם זאת, יש לברר את סוגיית ההשתתפות העצמית לפני ששוכרים את הרכב על מנת להמנע מהפתעות מיותרות. כמובן שבמקרה והנהג השני אשם בתאונה, חברת הביטוח שלו תכסה את ההוצאות והנזק הנגרם לרכב.
בישראל, השוק העסקי עובד בשיטת הליסינג, מה שאומר כי מרבית הרכבים אותם אנו רואים על הכביש נקנו או הושכרו בשיטת הליסינג.
לעתים, ההתרגשות מקבלת רכב מהעבודה מבטלת את החשדות והזהירות שבחתימה על חוזה הליסינג. חשוב לבדוק את פוליסת הביטוח המגיעה עם הרכב, לברר את סוגיית ההשתתפות העצמית במקרה של תאונה, לברר מה קורה במקרה של גניבה, צד ג' וכמובן, אפשרויות לשדרוג פוליסת הביטוח כך שתהיו מכוסים מכל הכיוונים, גם בתוספת תשלום.
לקריאה נוספת: השפעתן של תאונות אופנוע על מחירי הביטוח
בצורה זו, במקרה של תאונת דרכים, כל מה שתצטרכו לעשות הוא להחליף פרטים ולדווח לחברת הליסינג על התאונה. במידה ואתם מכוסים כראוי, חברת הביטוח תנהל את התיק מול חברת הביטוח הנגדית ואתם תוכלו להמשיך ולנסוע, ישר למוסך הקרוב...
לקריאה נוספת: כיצד בוחרים עורך דין לתאונות דרכים?