Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seoweb/domains/caraccident.co.il/public_html/lib/factory.php on line 219
יעוץ משפטי
נפגעת בתאונת דרכים?
מגיע לך פיצויי כספי!
בדוק את גובה הפיצויי שמגיע לך:
לחצו לשליחה

יעוץ משפטי לנפגעי תאונות דרכים

חשיבותו של יעוץ משפטי בתביעות פיצויים של נפגעי תאונת דרכים

חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975(להלן החוק), שינה מיסודה את הזכות לקבלת פיצוי בעקבות נזק שנגרם כתוצאה מתאונת דרכים.

ההסדר בחוק מורה על פיצוי מהיר לכל אדם שנפגע מתאונת דרכים דרך המבטח של הנוהג ברכב. על אף הפשטות בה מוצגת הזכות לפיצוי בחוק חשוב להבין, כפי שנדגים במאמר זה, כי ייעוץ משפטי במהלך תביעת הפיצוי הוא חיוני מעין כמוהו ועלול להיות מכריע בקבלת הפיצויים ושיעורן.

כלל הוא, שחברת ביטוח איננה ששה לשלם את הפיצוי כאשר נדרש ממנה. על כן החברה המבטחת מפעילה מערך משפטי, שתפקידו לאתר תביעות, שבית המשפט עלול לדחות אותן ובכך להימנע מהפיצוי היכן שהדבר אפשרי.

את המאבק מנהלות חברות הביטוח בחזית הפרשנית של החוק, וכפי שנראה בשורות הבאות יש מספר חזיתות כאמור בהם ניתן לנהל מאבק משפטי, ואף לגרום לכך שהזכות הפיצוי לנפגע תידחה או תופחת משמעותית.

הגדרת תאונת הדרכים

בכדי לקבל פיצוי על פי החוק צריך שהמאורע שהתרחש ובעקבותיו נגרם נזק, אכן יוגדר תאונת דרכים.

תאונת דרכים מוגדרת בסעיף 1 לחוק כ- "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה".

לעיתים כפי שגם פורט לעיל, מתרחש מאבק שמהותו הכרעת השאלה האם האירוע שהתרחש נכנס להגדרת תאונת הדרכים שבחוק.

על שאלה זו, נכתבו לא מעט מילים ופרשנויות, ועל כן, חשוב שיהיה עמכם בעת תביעת הפיצוי מומחה שמכיר את הדין, ויידע כיצד לנווט את האירוע שקרה לכם אל תוך ההגדרה שבחוק.

לקריאה נוספת: השילוש הקדוש בגורמים לתאונות דרכים - אנושי, תשתיתי ומכאני

זהירות מהו הדין במקום שהפוליסה של הביטוח לא מכסה את הנזק?

"אף אם נקבע כי הפגיעה נגרמה עקב השימוש ברכב וכתוצאה מתאונת דרכים, הרי על פי ההלכה על אף שמדובר בביטוח חובה, זכאית חברת הביטוח להגביל את היקף הביטוח". פרשנות משפטית של פוליסה, והדרך להיאבק בטענות חברת הביטוח כי "הפוליסה לא מכסה את הנזק" הם רבות.

אחת הדרכים לדוגמא קבועה בסעיפים 14-15 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש] התשל"ה. בסעיפים אלו נמצאים מקרים בהם חברת הביטוח לא תוכל להימנע מפיצוי אף אם הוסכם בין הצדדים אחרת בפוליסה.

מקרה כזה הוא למשל במקום שבו הרכב הכיל  יותר נוסעים מכפי שמותר להסיע בו. בכגון דא, כאמור לא תשמע טענת חברת הביטוח שלאור הפוליסה אין לפצות בגין הנזק שנגרם.

אין רישיון / אין ביטוח האם שולל את הזכות לפיצוי?

סעיף 7 לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים מוציא מכלל מעגל המפוצים נהגים שנהגו ללא רישיון, או ללא ביטוח חובה. ושוב אנו נתקלים בשאלות פרשניות של מהו ביטוח חובה? ומהו חוסר רישיון?

בשאלות אלו מוטב שיהיה עמכם איש מקצוע מנוסה שיודע את החוק, ומכיר כיצד בתי המשפט פירשו אותו וזאת מובן, לצורך הבטחת זכותכם לקבלת פיצוי.

לקריאה נוספת: תאונת פגע וברח

קרן הפיצויים קרנית

דרך נוספת לקבלת הפיצוי, גם כאשר המבטח אינו משלם(למשל כאשר לא ברור מי הפוגע) הוא לתבוע את "קרנית", הקרן לפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תביעה מול קרנית כמובן, דורשת ידע מקצועי בתחום, וגם אותה כמו את כל ההליכים בתביעות פיצויים מומלץ לנהל בעזרת מומחה מהתחום.

חשיבותו של יעוץ משפטי בקביעת שיעור הפיצויים

חשיבות נוספת לייעוץ משפטי מקצועי היא בקביעת שיעור הפיצוי הגבוה ביותר עבורכם. שיעור הפיצוי נקבע לאור חוות דעת רפואיות של מומחים, כמו גם וועדות רפואיות המבוצעות בידי גורמי הביטוח הלאומי. הכרת הדין עלולה להביא עמה שיעורי פיצויים גבוהים יותר, הן על נזקי הגוף, והן על נזקים שאינם ממוניים.

הסוגיות עלינו עמדנו במאמר זה הם רק קצה הקרחון של המחלוקות שעלולות לעלות סביב תביעת פיצויים מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

לקריאה נוספת: חישוב פיצויים לנפגעי תאונות דרכים

על כן, במקום שבו נפגעתם בתאונות דרכים ואתם זכאים לפיצוי משמעותי – הדבר אינו משתלם להגיע למאבק המשפטי ללא עורך דין – שכן בחירה בדרך זו, יכולה להביא לאבדן הפיצוי או להפחתתו.

לקבלת סיוע משפטי מיידי, לחץ כאן: צור קשר
פנייתך תועבר באופן דסקרטי לעורך דין בתחום המתאים