Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seoweb/domains/caraccident.co.il/public_html/lib/factory.php on line 219
שכול ותאונות דרכים - תאונות דרכים הורגות אנשים
נפגעת בתאונת דרכים?
מגיע לך פיצויי כספי!
בדוק את גובה הפיצויי שמגיע לך:
לחצו לשליחה

תאונות דרכים הורגות! משפחת השכול מתרחבת בכל יום...

באוצר המילים הדינאמי של  השפה העברית "מתרחבות" לעיתים הגדרות וזולגות לנישות נוספות שלא יועדו להן במקור.  כזה הוא המושג "משפחה שכולה" הטעון מטענים רגשיים המיוחסים - בדרך כלל - למשפחותיהם של חיילים שנפלו בשעת מילוי תפקידם.

ואולם, משפחות החוות אובדן של יקירם כתוצאה של תאונת דרכים, מתמודדות עם כאב השכול ועם החלל שהותיר היעדרו בחייהם ובנפשם.

האם ישנם סוגים לשכול?

עד שיוטמע המונח "משפחה שכולה" בהקשר של תאונות דרכים ויחלחל לתודעה במלואו, יוותרו משפחות רבות להתמודד עם סבל האובדן כתוצאה מתאונת דרכים.

אפליה חברתית זו בולטת במיוחד על רקע הנתונים, לפיהם מספרם של קורבנות תאונות הדרכים גבוה אפילו ממספרם של הנופלים בקרבות ישראל, והיא מגיעה לידי ביטוי בתחומים שונים, ביניהם היעדרו של סיוע כלכלי או תמיכה חברתית הולמת.

קיראו: מידע וסיוע לנפגעי תאונות דרכים

משפחה שכולה בגלל תאונת דרכים...

בצידי הכבישים בישראל פזורות אנדרטאות רבות להנצחת קרובי משפחה שנהרגו בתאונות ארורות.

מוות בתאונות דרכים הפך לדבר שבשגרה, ואולי שגרה זו היא שמקהה את הרגישות החברתית לנושא השכול וגוררת אדישות, המונעת להתיחסות הולמת וטיפול רגשי וחברתי הולם במשפחות שכולות.

מוות כתוצאה מתאונת דרכים הוא מוות בטרם-עת, פתאומי וטראומטי. למשפחה אין שהות להסתגל לרעיון האובדן כמצב בלתי הפיך או להתכונן אליו, לכן חריפותו והשפעתו על האבלים היא עצומה. חווית הפרידה מהאדם היקר והאבל על אובדנו נמשכים לאורך כל החיים ומשפיעים על המשפחה השכולה בכל תחום.

התמודדות, עזרה ותמיכה למשפחת הקורבנות

במסגרת "יום הזיכרון הבינלאומי לקורבנות תאונות הדרכים",  משתף משרד הרווחה פעולה עם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים בדמות עצרת מרכזית לציון היום.

משרד הרווחה מפעיל מערך להתמודדות עם תאונות דרכים ונותן מענה למשפחות שכולות דרך יעוץ ומתן כלים להתמודדות. כמו כן, פתח המשרד קורס הכשרה המיועד להכשיר עובדים סוציאליים שיקחו חלק במסירת הבשורה המרה למשפחה, לצד נציגי המשטרה.

בנוסף, מפעיל המשרד קבוצות תמיכה למשפחות ששכלו את יקיריהן בתאונות דרכים כדי לסייע בעיבוד האובדן, לחזק את המשפחה ולחשוף אותה למשפחות המתמודדות עם חוויה דומה.

בעמותת "יד לנקטפים" מסייעים בשיקום המשפחה דרך סיוע נפשי ורגשי וכן באמצעות מסירת מידע ויעוץ. השתתפות בקבוצות תמיכה מטעם העמותה מחזירה משפחות רבות שנמנעו מיצירת קשרים חברתיים לאחר האסון למעגל חברתי, וביחד הם מקדמים את המודעות למאבק בתאונות הדרכים ואת הנצחת הנספים.

באתר התמיכה "יד ביד" ניתן למצוא אינפורמציה רבה לגבי אפשרויות לתמיכה ועזרה במשפחות הקורבנות, לצד יעוץ מועיל.

למידע נוסף: עמותות וארגונים במאבק נגד תאונות דרכים

תהליך האבל - התמודדות מול שכול

אבל הוא תהליך ארוך ומצריך מספר שלבים עד לחזרה לתפקוד ולחיים מלאים לצד האובדן. התהליך הוא טבעי ונורמאלי, ומתחיל בדרך כלל בהלם.

משפחות שכולות רבות מגיבות בחוסר אמון לאסון שפקד אותן, והצורך ב"עיכול" עשוי להמשך זמן רב. לאחר שההלם שוכך במקצת מגיע בדרך כלל שלב של געגועים אל המת וחיפוש אחר קיום פיזי כלשהו שהותיר אחריו.

מומלץ לקרוא: פיצוי עיזבונו של הרוג בתאונת דרכים קטלנית

כאשר מתחילים לקבל את העובדה באשר לסופיות האובדן, מגיעים לידי ביטוי יאוש ואי-סדר, בעיקר אם האדם היה מרכזי בחיינו.

בהמשך, בעזרת תמיכה וטיפול נכונים, בונה המשפחה מחדש את חייה לאחר האובדן על מנת לשוב ולתפקד כמשפחה.

לקריאה נוספת: מדור נפגעי תאונות דרכים במשטרת ישראל